3D pennen in het onderwijs

Voor scholen hebben wij speciale pakketten en prijzen.
De 3D pen is de ideale, laagdrempelige instap in de wereld van 3D printing voor scholen.

We hechten er veel waarde aan om het gebruik van de 3D pen in het onderwijs te ondersteunen.
Onderstaand ziet u diverse voorbeelden van hoe de 3D pen in het onderwijs bij verschillende vakken ingezet kan worden.
Ook hebben we een video opgenomen, waarin u kunt zien hoe creatief de printerpen bij het Edison College wordt ingezet.

Wilt u ook gebruik maken van de 3D pen op school?

Voor een 3d onderwijs offerte op maat kunt u contact opnemen op info@goedkope3Dpen.nl
of bel +31 165  788 137

Wilt u grotere hoeveelheden filament op rol bestellen, kijkt u dan ook even op www.goedkope3dfilamenten.nl

Bekijk hier de 3d pen op school video van het Edison College:

3D printing

CKV

Wiskunde

Tekenen in 3D

Architectuur en Geschiedenis

Productontwerp

Wetenschap en Techniek

3D printing

De aanwezigheid van 3D printers zien we steeds groter worden in Nederland. Ons land is wereldwijd zelfs 1 van de koplopers wat betreft het gemiddelde aantal aanwezige 3D printers. Voormalig president Obama, heeft kort geleden nog gezegd dat deze nieuwe technologie een compleet nieuwe revolutie van inluiden in onze wereld. Waar het nu nog in de kinderschoenen staat zal deze technologie in de toekomst steeds normaler gaan worden.

Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat kinderen geprikkeld kunnen worden met nieuwe technieken. Techniek, wiskunde en handvaardigheid lopen volledig door elkaar bij het gebruik van 3D printen.

Via ons zusterbedrijf kunnen ook 3D printers gekocht of geleased worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wiskunde

Met de 3D pen kunnen geometrische vormen 3 dimensionaal worden getekend, kan een eigen 3D ontwerp worden gemaakt of kunnen 3D voorbeeld stencils worden overgetrokken om zo een 3D vorm te maken.

CKV

Bij het vak CKV kan de 3D pen op allerlei wijzen worden ingezet om op een leerzame, creatieve en artistieke manier bezig te zijn met kunst, design en techniek in 3D.

Tekenen in 3D

Met de 3D pen kunnen leerlingen hun eigen artistieke, visuele voorstellingen in 3D creëren.

Architectuur en Geschiedenis

Met gebruik van de 3D pen kunnen historische/architectonische monumenten worden nagebouwd. Hierdoor krijgen leerlingen onder ander inzicht in de verschillende bouwstijlen en technieken uit de historie.

Product Ontwerp

3D tekenen in de lucht om zo allerlei prototypes en diverse ideeën voor productdesign tastbaar vorm te geven. Van productverpakking tot kleding , van accessoires tot aan interieurdesign; alles is mogelijk met een printer pen.

Wetenschap en techniek

De 3D pen is uitermate geschikt hulpmiddel voor het lesgeven over mechanica; het hefboomeffect, zwaartekracht en allerlei andere concepten.

Belangrijk is het dan ook om kinderen al vroeg in contact te brengen met deze technologie. Steeds meer scholen in ons land krijgen dan ook subsidies voor het aanschaffen van 3D printers en 3D pennen.

De 3D Pen is een instapproduct in de wereld van het 3D printen. U kunt het zien als een soort van lijmpistool waarin het printmateriaal(filament) wordt ingeladen. Met een druk op de knop komt het filament eruit en kan de gebruiker allerlei dingen in 3D vormen gaan tekenen. Het materiaal stolt zeer snel waardoor het mogelijk is om daadwerkelijk in de lucht te gaan tekenen.
Gebruik van een 3D Pen kan al vanaf 8 jaar (met volwassen supervisie) en biedt het kind een speelse manier om meer te leren over 3D modelleren

Waar de aanschaf van een 3D printer nog behoorlijk prijzig kan zijn, zijn de 3D pennen zeer goed betaalbaar. Voor scholen, kinderopvang e.d. bieden wij dan ook bulkpakketten aan met aantrekkelijke prijzen. Daarnaast zijn deze 3D pennen aftrekbaar van de belasting omdat deze onder het lesmateriaal vallen. Ook bestaan er subsidies voor deze nieuwe 3D technieken.

Alle 3D pennen worden geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Voor meer vragen en/of grote bestellingen kunt u een email sturen naar info@goedkope3Dpen.nl of bel +31 165  788 137